Seks Vrouwen

Voor alle vrouwen die ooit ‘slet’ zijn genoemd

Chantal , datingapp, Plekk , slet ,slut-shaming
Geschreven door Chantal

Ik had laatst een gesprek met vriendinnen waarbij twee meiden uit ons dorp ter sprake kwamen, die blijkbaar ‘sletten’ zouden zijn. Maar hoe meer ik erover nadenk hoe krommer het is om vrouwen zomaar op die manier te bestempelen. Want wij hebben geen bewijs met hoeveel mannen deze meiden seks hebben gehad, misschien waren het er maar twee, haar vriend en een jaloerse ex die vervolgens aan slut-shaming ging doen. En al hebben ze het halve dorp gehad: wat maakt het uit? En wat is de definitie van een slet? Bij hoeveel mannen vinden mensen je opeens een slet? En misschien wel de belangrijkste vraag: ben ik een slet?

“Ik heb me weleens misdragen met carnaval. Met drie mannen op één avond gezoend. Maar hé, iedere carnavalsvierder weet hoe het er daar aan toegaat.”
Ik ben nu 4,5 jaar vrijgezel en nee, ik ga niet al die tijd al seksloos door het leven. Geregeld heb ik een scharrel of ik date een tijdje met een jongen en dan hebben we meestal ook seks. Het is niet zo dat ik iedere maand een ander heb, maar wel ongeveer drie bedpartners per jaar. En dat telt na 4,5 jaar vrijgezel zijn best op. Ik kies ook meestal heel ongelukkig mannen uit hetzelfde dorp (of in ieder geval uit dezelfde streek), waardoor plaatselijke events of kroegen toch ondertussen wel één of meerdere mannen uit het verleden bevatten. Maakt mij dat een slet?

Ik heb me weleens misdragen met carnaval. Met drie mannen op één avond gezoend. Maar hé, iedere carnavalsvierder weet hoe het er daar aan toegaat. Toen ik de volgende dag door een date van een vriendinnetje als ‘slet’ werd bestempeld was ik boos. Ik dacht echt: “Waar haal jij het gore lef vandaan om mij zo te bestempelen? En al helemaal als jij mij niet eens kent?!” Ik had uiteraard daarna geen goed woord meer over voor deze jongen en gelukkig liep het stuk tussen hem en die goede vriendin van mij…

Hoe dan ook: het zette mij wel aan het denken. Wanneer ben je een slet? Ben ik een slet, omdat ik geregeld behoefte heb aan seks terwijl ik geen vaste partner heb? Nee. Ik ben jong, gezond en ben voorzien van prima rondingen en een gezond libido. Ik duik niet met Jan en alleman in bed en ik heb ook dates waarop ik niet eens zoen. Ik kan mij best gedragen, maar seks is leuk en het geeft mij zelfvertrouwen. Moet ik daar dan maar mee stoppen? Nee. Want ik sta open voor een serieuze relatie, maar tot die tijd geniet ik ook van het leven. Dat ik geregeld een onenightstand of scharrel heb maakt mij geen slet.

En voor iemand die het nu ook maar in zijn hoofd haalt om zichzelf als slet te bestempelen: doe niet aan slut-shaming, ook niet voor jezelf. Wees mild voor jezelf en voor anderen. Doe wat goed voelt, maar laat je vooral niet in een hokje stoppen. Een hokje dat alleen maar bedacht is om anderen een slecht gevoel te geven. Doe waar jij je goed bij voelt en als dat betekent dat je ieder weekend een nieuwe bedpartner hebt… good for you! Geniet ervan voordat je in het serieuze leven terechtkomt met één vaste bedpartner. Geniet ervan dat je iedere keer weer onverwachte seks hebt en een soort ‘eerste keer’ meemaakt! Want single zijn heeft ook absoluut zijn voordelen. En als iemand je als ‘slet’ bestempelt, denk dan maar gewoon aan het (waarschijnlijk) supersaaie seksleven van deze persoon. Dan maar liever een slet…

 

Over de auteur

Chantal

Hoi, ik ben Chantal! Ik ben 25 jaar en nu 4 jaar single. Ik kom uit een redelijk klein dorp en in de plaatselijke kroeg kom je altijd dezelfde mannen tegen. Voor je het weet ben je dan alweer 4 jaar vrijgezel. Nu vind ik het vrijgezel zijn geen probleem, want het brengt bijzondere situaties met zich mee.

Over die situaties en bijbehorende gevoelens schrijf ik graag; alles met een knipoog en niet te serieus. Ik vermaak mij in mijn eentje altijd prima en bij het zien van kibbelende koppels in woonwinkels, vind ik het voor nu ook wel prima.
Mijn carrière vind ik momenteel het belangrijkst, maar het zou ook leuk zijn om weer iemand te ontmoeten. Vandaar dat ik regelmatig te maken heb met ongemakkelijke dates, datingsites, rare versiertrucs en vooral goed bedoelde adviezen. En daar, daar schrijf ik over! Neem alles wel met een korreltje zout, want we zijn hier om te lachen!

Schrijf een reactie

X