Mannen Seks

Wat betekent zijn bericht? Wil hij een relatie of seks?

Wat betekent zijn bericht,bericht, relatie, seks, relatie of seks, sms, app, chat, e-mail, mannen, Plekk, datingapp, dating app
Geschreven door Redactie

Soms weet je het gewoon niet. Wat betekent zijn bericht nou eigenlijk?

“Soms is het vermoeiend om hem mee te delen wat je ontbijt was, of je jouw kat al te eten hebt gegeven en of je nog over hem gedroomd hebt, maar zijn bedoelingen zijn tenminste goed”
Toon, sarcasme, lichaamstaal, het wordt allemaal niet meegestuurd met een digitaal smsje, appje, chatbericht of e-mailtje. Dat maakt het vaak lastig om in te schatten wat hij wil zeggen. Anno 2018 is het soms nuttiger om geschreven gespreksfragmenten op je telefoon te kunnen ontcijferen dan in staat te zijn een leuk real life gesprek te voeren, waarbij je assertief en charmant uit de hoek komt, terwijl je op hetzelfde moment met hem probeert te flirten.

Met die op onregelmatige basis binnenvallende gespreksfragmenten wordt soms wat anders bedoeld dan je in eerste instantie dacht. Het grote verschil is dat mannen geschreven berichten vooral gebruiken om informatie uit te wisselen, terwijl vrouwen die meer gebruiken om een band op te bouwen of te verstevigen.

We hebben een paar hints op een rijtje gezet om je te helpen zijn chatgedrag te doorgronden. Is hij uit op een relatie met jou, waar seks uiteraard bij hoort, of gaat het hem er alleen maar om jou het bed in te krijgen en is hij verder eigenlijk niet zo geïnteresseerd in je? Eén geruststelling: mannen lijken moeilijk te peilen, maar ze zitten eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld in elkaar. Dus zoek ook weer niet teveel achter zijn getypte woorden.

Als hij een bericht stuurt na zijn werk

Als hij klaar is met werken en jou dan een berichtje stuurt, bedoelt hij het waarschijnlijk goed. Mannen houden ervan om dingen na elkaar in plaats van tegelijkertijd te doen. Dus eerst werken, dan contact opnemen met jou. Dat betekent niet dat hij overdag niet aan jou gedacht heeft.

“Hoe was je dag?” is één van de meest ridderlijke dingen die hij je kan vragen in 2015, dus wees gevleid. Want een man die alleen maar seks wil is echt niet geïnteresseerd in hoe jouw dag was, in je vervelende terugreis naar huis of in dat leuke gesprek met je collega.

Oordeel: hij wil een relatie.

Als hij je ’s ochtends een bericht stuurt

Zit jij ‘s ochtends vroeg al in zijn hoofd en neemt hij de moeite je iets te sturen, dan is dat een goed teken. Je bent waarschijnlijk het eerste waar hij aan denkt en hij wil zoveel mogelijk contact met je op één dag.

Soms is het een beetje vermoeiend om hem mee te delen wat je aan het ontbijten bent, of je jouw kat al te eten hebt gegeven en of je nog over hem gedroomd hebt, maar zijn bedoelingen zijn tenminste goed. Al mag hij je af en toe wel even wat rust gunnen.

Oordeel: hij wil een relatie.

Als hij je alleen ’s avonds berichten stuurt

Pas ’s avonds laat neemt hij contact met je op, als al zijn werkzaamheden, eten en afwas achter de rug zijn en hij nog maar aan één ding kan denken. Seks ja. En dat associeert hij met jou, dus stuurt hij jou een bericht.

Het lijken onschuldige berichten waarin hij begint met een korte beschrijving van zijn dag. Maar als die berichten elke avond pas na tienen binnenkomen is hij waarschijnlijk op rooftocht.

Oordeel: hij wil seks.

Als hij je alleen op vreemde tijden berichten stuurt

Stuurt hij de berichten nog later, dan kan het zijn dat jij niet zijn eerste slachtoffer bent die avond.

Of wat dacht je van de man die altijd weg is in de weekenden en tijdens de avonden? Grote kans dat jij niet de enige bent waar hij mee om gaat.

Oordeel: hij wil seks.

Als hij je ‘schoonheid’ noemt

Je intuïtie heeft het hoogstwaarschijnlijk bij het goede eind, hij wil maar één ding van je.

Oordeel: hij wil seks.

Als hij je ‘liefje/lieverd’ noemt

Hij bedoelt het goed en wil je een bijnaam geven. Maar helaas is hij niet zo creatief of is hij te lui om iets nieuws en persoonlijks te verzinnen.

Oordeel: hij wil een relatie.

Als hij antwoordt met één woord

Jij schrijft een lange verhandeling waarin je allerlei overwegingen de revue laat passeren, waarom je specifiek dat restaurant voor jullie tweeën hebt gereserveerd. Hij antwoordt vervolgens met ‘cool’. Dan heeft hij waarschijnlijk teveel informatie van je gekregen en weet hij niet waar hij precies op moet reageren. Hij besluit het simpel te houden en met één woord te reageren. Dat betekent niet dat hij niet geïnteresseerd in je is. Je hebt het hem gewoon wat te moeilijk gemaakt. Wees de volgende keer wat directer en korter in je berichten, dat maakt de communicatie voor hem een stuk gemakkelijker.

Oordeel: hij wil een relatie of seks, dat moet je tijdens het etentje maar uitvinden.

Als hij je vraagt om koffie te gaan drinken

Koffie is onschuldig, thee ook. Dat wil hij met je gaan drinken, ’s ochtends of misschien ’s middags. Dan gaat het waarschijnlijk om iemand die echt met je wil praten, respectvol is en je beter wil leren kennen.

Oordeel: hij wil een relatie.

Als hij je vraagt om bij hem thuis een film te kijken

Denk eens goed na. Wanneer heb je voor het laatst een film gekeken, alleen, thuis, met iemand van het andere geslacht? Misschien in de tijd dat je Kruimeltje keek, met je vader?

Ok, misschien zetten jullie de film aan, maar tegen de tijd dat de film zijn hoogtepunt bereikt, hoopt hij waarschijnlijk dat jij hetzelfde doet.

Oordeel: hij wil seks.

Als hij je vraagt om hem een foto te sturen 😉

Hij vraagt je hem een foto te sturen met een knipoog-smiley erachteraan? Of een andere provocerende emoji? Dan is het duidelijk, hij verzoekt je om een naaktfoto te sturen.

Of hij vraagt je wat je aan hebt en of je daar een foto van wil maken. Dan is hij echt niet geïnteresseerd of je wel volgens de laatste fashiontrends gekleed gaat. Je weet wel beter, toch?!

Vind je het leuk, speel dan mee. Stuur hem een foto waarbij je subtiel een stukje van je bh of slipje laat zien en hem wat inkijk gunt. Maar ben je er niet voor in, wees dan voorzichtig.

Oordeel: hij wil seks.

En hier lees je waarom je zo lang op een antwoord moet wachten: “Waarom reageert hij zo traag op jouw berichtjes?“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X