Onderzoek Seks

Ze wil geen seks: hoe komt dat?

dating app, datingapp, geen zin in seks, libido, overgang, Plekk, seks, seksdrive, sexdrive
Geschreven door Redactie

Waar knap jij op af? Voor de een is het een arrogante houding, voor de ander zwijgzaamheid, veel vloeken of piercings op rare plekken. Maar voor vrouwen is het tijd, volgens een recent onderzoek. Ze wil geen seks meer, en dat gebeurt al sneller dan je denkt! De onderzoekers kwamen erachter dat vrouwen in een relatie al na 12 maanden hun interesse in seks met hun partner verliezen.

Vooral het eerste jaar na een bevalling hebben veel vrouwen geen zin.
De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het British Medical Journal. Voor het onderzoek werden gegevens gebruikt van 4839 mannen en 6669 vrouwen tussen de 16 en 74 jaar. Het bleek dat zowel mannen als vrouwen na enige tijd geen zin meer hebben in seks met hun partner, maar dat dat moment bij vrouwen veel sneller komt dan bij mannen.

Ze wil geen seks: waarom?

Baby’s, peuters en kleuters in huis hebben zorgt bij vrouwen ook voor desinteresse in erotisch contact met hun man. Vooral het eerste jaar na een bevalling hebben veel vrouwen geen zin. Dat komt omdat vrouwen vaak meer zorg dragen voor de kinderen dan mannen. Ook kan het te maken hebben met het feit dat dagelijkse stress meer invloed heeft op vrouwen dan op mannen. Een derde argument is dat men andere interesses krijgt als er eenmaal kinderen zijn, de focus ligt heel anders.

Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat een lagere seks drive bovendien vaak komt door een gebrek aan emotioneel contact tussen de partners, door communicatieproblemen en door een slechte gezondheid. Dit zijn oorzaken waar je wél wat aan kunt doen!

Een verminderde seksdrive komt het meeste voor bij vrouwen: 34% van alle vrouwen heeft er last van ten opzichte van 15% van de mannen.

Voor vrouwen komt het gebrek aan interesse in seks het meest voor in de leeftijd van 55 tot 64 jaar. Er was in het onderzoek geen bewijs dat dit te maken zou hebben met de overgang. Voor mannen bestaat de meeste desinteresse bij de groep van 35-44 jaar.

Ze wil geen seks: wat at ze?

Ook wat je eet heeft invloed op je libido! Hier lees je welk voedsel funest is voor je seksdrive!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X