Relaties Verbroken relatie

Op dat moment was ik nog getrouwd

datingapp , datingapp Plekk, gescheiden, getrouwd, ingezonden brief, man, nog getrouwd , op dat moment, Plekk, spijt
Geschreven door Redactie

We ontvingen een ingezonden brief, die we je graag laten lezen. De namen in de brief zijn gefingeerd. 

Op dat moment, nu 13 jaar geleden, was ik getrouwd met Diane. Al 15 jaar. We hadden elkaar tijdens onze studie ontmoet. Inmiddels waren we ouders van twee geweldige kinderen, tieners al. Op dat moment, dat ik wegliep.

Ik reisde veel voor mijn werk en sliep daardoor regelmatig in een hotel. Daar leerde ik Suzanne kennen. We werden vrienden en mailden veel. Steeds vaker, en steeds intenser. Wat hadden we veel gemeen! We werden verliefd. Suzanne was getrouwd en had ook twee kinderen, net als ik.

In die tijd was mijn huwelijk niet op zijn best. Diane was aangekomen. Ze kleedde zich minder leuk dan vroeger. We praatten weinig. Ons leven kabbelde voort. We hadden weinig aandacht voor elkaar. We vonden elkaar vaak irritant en snauwden elkaar af. Diane voelde zich ongelukkig, misschien wel depressief. Ik vond dat ze vooral klaagde en zeurde. Er kwam nooit meer iets positiefs.

Ik luisterde niet naar haar. Ik wist mezelf er langzaamaan van te overtuigen dat ze niet om me gaf. Dat ze niet van me hield. Dat ik er alleen maar was om de boodschappen en de huur te betalen. Ik was alleen maar bezig met onderzoeken hoe ik hieraan kon ontsnappen. Het was míjn leven. Ik moest gelukkig zijn! Ik moest een enerverend en spannend leven leiden!

Intussen ging Diane door met ons te verzorgen. Ze maakte ontbijt, avondeten, bracht de kinderen naar school, naar sport, naar vriendjes, maakte huiswerk met ze, deed de was, de boodschappen en hield de verjaardagen van onze vrienden bij. Geen dag heeft ze de boel de boel gelaten.

Op een dag besloot ik te verhuizen. Ik ging bij Suzanne wonen. De kinderen werden aan Diane toegewezen en ik zag ze sporadisch. Mijn tijd met Suzanne was fantastisch! Met haar had ik een band die ik met Diane niet had. Ons seksleven was fantastisch! Ik wist niet dat dat zo bestond. We hadden veel vrienden en mijn familie was gek op Suzanne. We maakten leuke tripjes, ver weg en dichtbij. We genoten.

En toch. Na 7 jaar kwam er ineens een einde aan mijn relatie met Suzanne. Ik dacht dat ze mijn toekomst was, maar ze bleek alleen het heden. We waren niet getrouwd, dat was niks voor ons, vonden we. Alles was zo mooi in het begin. Maar ondanks dat geweldige seksleven en die leuke tripjes begonnen we steeds vaker op elkaar te fitten. We gaven elkaar minder aandacht. We deden minder ons best.

Die nacht, 22 januari 2017, om precies 02:00 uur. Ik lag wakker en alles werd ineens duidelijk. De cyclus begon opnieuw. En toen realiseerde ik me dat ik Diane miste. Alle aandacht, alle energie, alle complimentjes, alle tripjes en alle intimiteit, die had ik niet aan Suzanne moeten geven, maar aan Diane. Het was niet waar dat ze niet van me hield. Ze wilde mijn aandacht. Ze was ongelukkig door hoe wij met elkaar omgingen. Ik moest niet ontsnappen aan de situatie, maar hem rechtzetten! Alles wat ik aan Suzanne gaf, had ik aan Diane moeten geven. Dán was ze zeker weer opgebloeid.

Nu voel ik spijt. En ik mis Diane. Zij is de vrouw op wie ik het eerste verliefd werd. Zij is de vrouw met wie ik een familie stichtte. Zij is de moeder van mijn kinderen. De kinderen, die boosheid voelen jegens mij, omdat ik hen en hun moeder verlaten had.

Al die jaren heeft ze alléén voor de kinderen gezorgd. Nooit heeft ze geklaagd. Ze heeft me geen strobreed in de weg gelegd als ik de kinderen wilde zien. Ze heeft altijd mijn moeder ontvangen om de kinderen een oma te laten hebben. Als ik in een hippe strandtent Prosecco dronk met Suzanne, stond zij naast het voetbalveld. Ze liet mij mijn leven met Suzanne leiden, hoeveel pijn dat haar ook deed.

Ruim 7 jaar bleef Diane single. Eerst dacht ik dat dat een bevestiging was dat ze geen leuke vrouw was. Maar ze deed het voor de kinderen. Terwijl ik haar een leuke man gunde. Echt.

Tot Matthijs in haar leven kwam. Ik dacht dat ik blij zou zijn, maar het tegendeel was waar. Ik was jaloers, ik voelde me zelfs verraden! Matthijs trok bij Diane en de kinderen in. Ze maken nu leuke tripjes, vaak naar het strand. Ik volg de foto’s op Facebook. Ik wil het niet, maar ik doe het toch. Diane straalt aan alle kanten geluk uit. Op Texel vroeg Matthijs Diane laatst ten huwelijk.

Meer dan ooit voel ik me alleen. Diane hoort bij mij. Zij is mijn eerste liefde. Wij waren een familie. Zij is de moeder van mijn kinderen. Suzanne was dat allemaal niet.

Diane zei ‘Ja’. Ik ben haar kwijt, sinds dat moment dat ik wegliep.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X