Verbroken relatie

Vrienden met je ex blijven

vrienden met je ex, bevriend met ex, bevriend met je ex , bitterheid, breakup, ex , ex-partner, ex-vriend, scheiding, verbroken relatie, vrienden met ex, ex partner, ex vriend
Geschreven door Redactie

Vrienden met je ex blijven: je kunt het je niet voorstellen als je net uit elkaar gaat. Want meestal is het verbreken van een relatie een vervelende ervaring. Je kan last hebben van liefdesverdriet, boosheid, frustratie en nog veel meer negatieve gevoelens. Maar als je vrienden met je ex kunt blijven heeft dat veel voordelen. Daarmee bedoelen we niet het seksuele gedeelte. Al kunnen jullie natuurlijk ook als Friends with Benefits doorgaan, niks mis mee. Maar we bedoelen wat anders.

Vrienden met je ex blijven: het kan!

Hadden jullie een redelijk gezonde relatie en ging de break-up niet al te dramatisch? En hebben jullie geen van beide meer gevoelens voor de ander? Dan loont het de moeite om van jullie relatie een goede vriendschap te maken. Wist je dat bij 48% van de verbroken relaties de partners vrienden blijven? Dit zijn de redenen:

Verban bitterheid uit je leven

Lukt het je om vrienden met je ex te blijven, dan geef je daarmee een signaal af: ik ben niet verbitterd. Je omarmt daarmee het positieve en verbant het negatieve. En dat is belangrijk voor een toekomstige relatie die je met iemand anders kunt hebben. Het getuigt van volwassen gedrag als je tenminste nog kunt communiceren met je ex-vriend(in). Jullie hoeven niet beste vrienden te zijn, maar hem elke dag vervloeken en satanische rituelen uitvoeren om hem van de planeet te laten verdwijnen is triest. Het kost je veel energie, die je veel beter kunt gebruiken!

Hij is iemand op wie je kunt rekenen

Zoals elke goede vriend kan je ex ook iemand zijn waar je van op aan kunt als je hem nodig hebt. Je zult verrast zijn wat een ex voor je wil doen, al verschilt dat natuurlijk per persoon. Misschien kun je met elkaar praten als je wat morele steun nodig hebt, kun je hem of haar vragen je naar het vliegveld te brengen of je te helpen met verhuizen. Als ex heb je soms nét een streepje voor en kun je net iets vaker op elkaar rekenen als je hulp nodig hebt!

Je hebt een vriend die je door en door kent

Voordeel van een ex, vergeleken met ‘gewone’ vriendschappen, is dat je een heel intieme relatie met elkaar gehad hebt en elkaar door en door kent. Daarom kun je van een ex-relatie een heel waardevolle vriendschap maken. Je ex weet waar je wel en niet van houdt, van eten tot tv-series tot politieke voorkeur. En jij hebt die informatie over hem of haar. Zou het niet zonde zijn als al die waardevolle kennis nutteloos wordt? En wat dacht je van al jullie inside jokes? Grapjes die alleen jullie begrijpen. Het zou leuk zijn om die te kunnen blijven gebruiken.

Belangrijk voor de kinderen

Hebben jullie samen kinderen, dan kan het voor hen heel fijn (en belangrijk) zijn als jullie op een vriendschappelijke manier met elkaar om gaan. Je geeft daarmee het goede voorbeeld. En het zal de scheiding voor de kinderen minder traumatisch maken. Het is echter een ingewikkeld onderwerp! Lees hier hoe je met je kinderen om gaat als je uit elkaar gaat.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X