Geluk Verbroken relatie

Wraak nemen op je ex: zo doe je dat!

, datingapp, ex, Plekk ,verbroken relatie, vergelding, wraak, machtsspelletjes, aandacht , jaloezie, kinderen, carrière , werk ,hernieuwde energie , nieuwe start, bitterheid , woede , boos , gelukkig leven
Geschreven door Redactie

Misschien heb je visioenen dat je die naaktfoto van hem online zet. Dat je zijn auto in brand steekt. Of dat je hem in stukjes hakt en aan de hond voert. Wraak nemen op je ex kan op deze manier, maar we begrijpen natuurlijk allemaal dat niemand daar wat mee opschiet.

Maar kan wraak nemen op je ex ook anders? Ja! Er zijn heel wat betere manieren om wraak te nemen op je ex. Om niet meer het slachtoffer te zijn, maar te laten zien dat je invloed kunt uitoefenen op je eigen leven. Want we hebben allemaal weleens behoefte aan wraak. Als je iets vreselijks is aangedaan doet dat pijn. En die pijn roept een verlangen naar vergelding op.

We geven je enkele ideeën om op jouw manier wraak te nemen, om zo de macht over je leven weer terug te krijgen.

1. Speel geen machtsspelletjes

Wie is de beste ouder, wie vind als eerste een nieuwe geliefde, wie heeft het actiefste en leukste sociale leven? Het leven is geen wedstrijd, dus doe er niet aan mee. Behandel de ander met respect, laat hem of haar met rust en concentreer je op jezelf. Want negatieve aandacht is ook aandacht en als wraak kun je je ex het beste helemaal geen aandacht geven.

2. Aandacht voor jezelf

Nu jullie relatie voorbij is, en daarbij ook het piekeren erover en het eindeloze discussiëren met elkaar of het nog wel gaat werken, heb je weer tijd en energie om je op andere zaken te richten. En op welke zaak kun je je dan beter richten dan op jezelf?

Precies. Jij hebt het verdiend! En waarschijnlijk ook wel nodig, want het kan zijn dat je jezelf een beetje verwaarloosd hebt in de afgelopen periode.

Dus zorg voor een gezonde levensstijl: eet gezond, slaap voldoende, ga lekker sporten en denk aan afvallen als dat nodig is. Daarnaast is het natuurlijk fijn om eens een wellness te bezoeken, naar de kapper te gaan of een schoonheidsspecialist te bezoeken. Het kan geen kwaad de ander een klein beetje jaloers te maken. Een mooie, maar onschuldige manier van wraak nemen, toch?!

3. Aandacht voor je kinderen

Heb je kinderen? Dan verdienen die ook extra aandacht in deze periode. Want grote kans dat ook zij dat tekort zijn gekomen de afgelopen tijd. En natuurlijk is het heel heftig voor kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan, dus hebben ze die extra steun en aandacht ook echt nodig.

Daarnaast is het belangrijk stil te staan bij de manier waarop je over je ex praat met je kinderen. Zorg dat je dat altijd met respect doet kinderen. Bewaar de (lieve) vrede. Dat is ontzettend belangrijk voor je kinderen, maak ook voor jezelf. Want in tegenstelling tot kinderloze stellen die uit elkaar gaan, zul je altijd een band met je ex moeten blijven onderhouden in het belang van de kinderen. Je leest er meer over in “Hoe ga je met je ex om als jullie kinderen hebben”.

4. Richt je op je carrière

Je focussen op je carrière is ook onderdeel van aandacht voor jezelf. Zorg dat je jezelf verder ontwikkelt als je daaraan toe bent. Je kunt je hervonden geluk als nieuwe single gebruiken om meer energie te steken in je werk en om je ambities na te jagen. Misschien is dit een mooi moment voor een nieuwe start, voor een bedrijfje dat je altijd al wilde opzetten, voor het volgen van een opleiding of voor de keuze voor een totaal ander vak? Het zal je veel voldoening geven als je iets bereikt en zorgt ervoor dat je trots kunt zijn op jezelf. Een boost voor je zelfvertrouwen! En hiermee toon je je ex op een respectvolle manier: ik heb jou niet nodig. Sterker nog: zonder jou kan ik een hoop bereiken in het leven.

5. Stel geen vragen

Minder aandacht voor je ex hebben is net zo belangrijk als meer aandacht voor jezelf en je kinderen. Want je afvragen wat de ander allemaal doet kost je alleen maar energie, die je veel beter aan andere dingen kunt besteden. Dus vraag niet teveel aan de ander, wat je ex gaat doen, hoe, waar en met wie. Is je ex misschien weer aan het daten? Laat je niet verleiden tot jaloerse gevoelens en vraag er gewoon helemaal niet naar. Ga ook niet op zoek op social media, maar probeer te bedenken wat JIJ wilt in je leven en in de liefde, nu je verbroken relatie je een tweede kans geeft in het leven. Dat is een geschenk, gooi het niet weg!

Dus blijf niet hangen in bitterheid en woede. Wraak nemen op je ex doe je door je te focussen op jezelf. Probeer een gelukkig leven na te streven en sluit het verleden af. Dan merk je dat er vanzelf nieuwe mensen in je leven komen die de moeite waard zijn. Geniet ervan!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X