Geluk Vrouwen

Ben je een onafhankelijke vrouw, dan vinden anderen dat bedreigend

dating app ,datingapp, onafhankelijk , onafhankelijke vrouw , Plekk , sterk, sterke vrouw , vrouw , zelfverzekerd
Geschreven door Redactie

Een onafhankelijke vrouw, hoe staan anderen daar eigenlijk tegenover?

Inveel Hollywoodfilms wordt een vrouw in nood gered door een sterke, gespierde man vol zelfvertrouwen.

Ofde vrouw heeft een hekel aan zichzelf, tot er plotseling een aantrekkelijke man in haar leven komt. Die raapt haar van de grond op en redt haar, haar geluk is helemaal afhankelijk van deze man. Natuurlijk worden ze verliefd en leven ze nog lang en gelukkig. Het scenario is te zien in verschillende filmstijlen, maar het thema blijft steeds hetzelfde. onafhankelijk

Aande andere kant laat de maatschappij ons weten dat ze van onafhankelijke, sterke vrouwen houdt. Verwarrend is dat.

Meisjeswordt geleerd dat het belangrijk is om voor zichzelf te denken, onafhankelijk te zijn en hun eigen geld te verdienen. Maar als zo’n meid dan in de echte wereld als sterke, vrijdenkende meid met girlpower staat, neemt de maatschappij juist afstand van haar.

Wedoen alsof we het accepteren en open staan voor allerlei type mensen. Maar meiden krijgen gemengde berichten en snappen daardoor niet hoe de wereld nu echt in elkaar zit. Ze moeten zelfverzekerd zijn, maar elk popliedje van een platinablonde zangeres gaat over hoe ze niet alleen die jongen wil, maar ook echt nodig heeft. We moedigen de meisjes aan om te zeggen wat ze op hun hart hebben, maar als ze eerlijk zeggen wat ze op hun hart hebben, laten we ze weten dat ze radicaal en arrogant zijn.

Waaromzijn veel mensen niet in staat om oprecht van onafhankelijke vrouwen te houden? Angst is de boosdoener. Maar waar komt die angst vandaan? Waarom wordt een sterke vrouw bedreigend gevonden? onafhankelijk

1. Omdat ze geen toestemming vraagt

Een onafhankelijke vrouw vraagt niet of het goed is, ze heeft haar eigen regels en bepaalt zelf wel of het toelaatbaar is. Ze is niet bang om in de problemen te komen, omdat ze later wel ziet wat de gevolgen van haar beslissing is. Zolang het haar eigen besluit is, staat ze erachter en maakt ze zich geen zorgen.

2. Omdat ze niet bang is om een mening te hebben

Een zelfverzekerde vrouw heeft de vrijheid om te denken wat ze wil. Iedereen heeft die vrijheid, maar zij maakt er gebruik van. Ze is bovendien niet bang om haar afwijkende standpunt te uiten. Ze is niet makkelijk te beïnvloeden om op een bepaalde manier te denken of voelen. Ze heeft haar eigen ethische code en daar is ze niet makkelijk vanaf te brengen. Ze houdt niet van liegen en zegt eerlijk waar het op staat. Dat kan hard aankomen, maar dat is niet haar probleem.

Onafhankelijke mensen (vrouwen én mannen) die hun mening verdedigen nemen daarmee niet altijd de gemakkelijkste weg. Maar daardoor zijn het wel de revolutionairen, de mensen die echt iets voor elkaar krijgen. Ze durven tegen de stroom in te gaan. Dit zijn de mensen die in de geschiedenisboeken terechtkomen, omdat ze strijden voor gerechtigheid, vrijheid of zelfexpressie.

3. Omdat ze geen bevestiging nodig heeft

Ze heeft zelfvertrouwen en is daarvoor niet afhankelijk van anderen. Complimenten zijn leuk, maar ze heeft ze niet nodig om overtuigd te zijn van zichzelf. Ze laat zich niet beïnvloeden door de stemming en meningen van anderen om haar heen. En daar worden mensen bang van.

4. Omdat ze trots is op zichzelf

Ze draagt geen masker van valse bescheidenheid. Ze weigert te verbergen dat ze heel trots op zichzelf is, omdat ze iets geweldigs heeft bereikt. Als ze een compliment krijgt, bevestigt ze dat in plaats van het te ontkennen of te zeggen dat het niet zoveel voorstelde. Ze is verschrikkelijk eerlijk, ook over haar eigen prestaties. Daar liegt ze nooit over.

5. Omdat ze niet bang is voor andere mensen

Ze deinst niet terug voor hiërarchie of voor macht. Ze weet dat ze alleen bang hoeft te zijn als ze fysiek in gevaar is. Daarentegen zijn anderen wel bang voor haar. Vooral mensen die goedkope intimidatietechnieken gebruiken om respect af te dwingen. Een onafhankelijke vrouw kijkt daar doorheen. Ze begrijpt dat echte autoriteit is gebaseerd op respect dat verdiend wordt met goede daden, en dat het niets te maken heeft met afgedwongen respect.

6. Omdat ze jou niet nodig heeft

Ze heeft niemand nodig, daarom is ze bedreigend voor sommigen. Ze houdt van liefde en hunkert net zo goed als anderen naar liefdevolle armen om haar heen. Ze vindt het heerlijk, maar heeft het niet persé nodig. Zonder functioneert ze ook goed. Is dat juist niet een hele pure vorm van liefde?

7. Omdat het niet nodig is dat jij haar leuk vindt

Een slimme, uitgesproken vrouw heeft geaccepteerd dat niet iedereen haar aardig vindt. Daar heeft ze vrede mee. Ze beschermt haar gedachten, gevoelens en meningen zo fanatiek, dat niemand haar kan stoppen om lekker zichzelf te zijn. Natuurlijk wordt zij ook weleens gekwetst, ze is niet van steen, maar daardoor verandert haar persoonlijkheid niet. Ze is wie ze is. Ze kan het niet helpen, ze wil tegenover zichzelf én anderen altijd eerlijk zijn. onafhankelijk onafhankelijke vrouw onafhankelijke vrouw onafhankelijke vrouw

Zou je onafhankelijker en besluitvaardiger willen worden? Lees dan “Hoe word je zelfverzekerder, besluitvaardiger en onafhankelijker?“.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X