Geluk Vrouwen

Bedank jouw vrouwelijke rolmodellen op Internationale Vrouwendag

vrouwendag, datingapp, heldin, inspiratie, Internationale Vrouwendag, moeder, motivatie , Plekk, vriendin, vrouw, vrouwen , zus , respect, bewondering, erkenning , kennis, levenservaring, prestaties, succes
Geschreven door Redactie

Morgen is het Internationale Vrouwendag. Het moment om alle geweldige vrouwen en hun successen overal ter wereld te bewonderen.

Een dag waarop vrouwen in de spotlight staan die belangrijk zijn (geweest) voor de gelijkheid tussen man en vrouw. Een dag waarop problemen onder de aandacht gebracht worden, die te maken hebben met onder andere vrouwenrechten, ongelijkheid in onderwijs en geweld tegen vrouwen.

Een dag waarop gevierd wordt hoe ver we al gekomen zijn in de erkenning van vrouwen.

Een dag die al bestaat sinds 1911.

Maar het is ook van belang om de tijd te nemen de vrouwen die in jouw eigen leven van betekenis zijn, te erkennen. Het zijn jouw positieve vrouwelijke rolmodellen. Je kunt daarbij aan de volgende vrouwen denken:

Je moeder

Het is niet makkelijk om kinderen groot te brengen, maar jouw moeder heeft het waarschijnlijk goed gedaan. Ze heeft je verzorgd als je ziek was, goed voor je gekookt,  een luisterend oor geboden en je levenslessen en inspiratie gegeven, waardoor je nu de persoon bent die je bent.

Waarom laat je haar dat niet weten op deze vrouwendag?

Je beste vriendin

Haar invloed is heel groot. Jullie hebben samen vast veel meegemaakt; gelachen en gehuild, gedronken en je schuldig gemaakt aan guilty pleasures. Waarschijnlijk kent ze je beter dan je familie.

Heb je een beste vriendin die altijd achter je staat en je steunt, waar je lekker gek mee kan doen en die onvervangbaar voor jou is? Dan heb je geluk. Want wie helpt je anders met je outfit als je een date hebt of moedigt je aan als je op weg bent naar een sollicitatiegesprek?

Een ambitieuze vriendin

Je kijkt tegen haar op, en bent stiekem ook een beetje jaloers op haar. Ze doet alles zoveel beter dan anderen. De perfecte baan, de perfecte partner, een enorme hoeveelheid aan spannende, leuke of nuttige activiteiten en toch heeft ze ook nog tijd voor jou.

Je bent ervan overtuigd dat zij meer uren in een etmaal heeft dan jij als gewone sterveling. Maar ze inspireert je en motiveert je om het beste uit jezelf te halen.

Je zus

Vroeger hadden jullie misschien vaak ruzie, maar nu begin je haar echt te waarderen. Vooral als je een zus hebt die er altijd voor je is. Als een beste vriendin die altijd vanzelfsprekend in je leven is geweest. Ook al maak je fouten, ze is er voor je. En daarom respecteer je haar.

Een andere moederfiguur

Of het nu je oma is, een tante of een vriendin van de familie, bijna iedereen heeft wel zo’n tweede moederfiguur. Omdat ze niet je echte moeder is is ze minder bezig met opvoeden, maar is ze er wel voor je als je haar nodig hebt. Je leert veel van haar kennis en levenservaring en kunt haar altijd bellen als je ergens mee zit.

Je heldin

Toegegeven, ze is niet echt aanwezig in je leven en ze kent jou niet, maar ze inspireert je wel en je blijft graag op de hoogte van al haar ervaringen en prestaties.

Of het nu gaat om Michelle Obama, Madonna, Floortje Dessing, Aung Sang Suu Kyi, Angelina Jolie, Oprah, Maxima, J.K Rowling, Eva Jinek, Anna Nooshin of Ionica Smeets, ze inspireert je regelmatig.

Het is goed om vrouwen te volgen die veel bereikt hebben binnen hun vak en voor ogen te houden dat jouw mogelijkheden ook eindeloos zijn. Als je er maar in gelooft.

Dus geef op Internationale Vrouwendag een pluim aan al deze vrouwen in je leven die belangrijk voor je zijn, in positieve zin, en vergeet ze niet te bedanken!

 

Bekijk ook de derde aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X