Geluk Vrouwen

Arrogante vrouwen: begrijp je ze wel goed?

verlegen, timide, arrogant, arrongante vrouwen, app,dating app,datingapp,Plekk, Plekk datingapp, daten, Plekk app, Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app
Geschreven door Redactie

Arrogante vrouwen: je hebt ze vast ook weleens ontmoet. Maar, weet je wel zeker dat ze arrogant was? Want, misschien was ze gewoon verlegen?! Soms is het onduidelijk. Arrogante vrouwen bestaan natuurlijk, maar vaak gaat hier verlegenheid achter schuil. Als je de gebruiksaanwijzing kent, kun je tot een heel andere conclusie komen dan dat ze arrogant is!

Arrogante vrouwen…of verlegen vrouwen?

Verlegen mensen zijn vaak stil. Het zijn de muurbloempjes die het liefst hun oordopjes in doen en zich afsluiten voor de mensen om hen heen.

En over deze laatste groep wordt geroddeld: “Ze denkt zeker dat ze beter is dan wij.” “Ik vind haar maar raar.” “Kan ze eigenlijk wel praten?” “Wat een arrogant mens zeg, hoe ze ons aankijkt en altijd maar zwijgt!”

Verlegen mensen kruipen liever in hun schulp, omdat ze het gewoon eng vinden om helemaal zichzelf te zijn in gezelschap. Ze hebben gebrek aan zelfvertrouwen in sociale situaties, zijn zich overbewust van zichzelf en durven daarom niet veel te zeggen. Introversie is een andere karaktereigenschap die vaak verward wordt met verlegenheid. Introverte mensen durven zich vaak wel te uiten, maar het kost ze veel energie en moeite. Daarom doen ze het liever niet. Er zijn ook genoeg mensen die zowel verlegen als introvert zijn, wat een nog groter mysterie voor de omgeving kan betekenen. Maar als je deze mensen eenmaal leert kennen, zijn ze vaak goed gezelschap. Ze zijn rustig, stabiel, niet impulsief en overdenken alles goed. En misschien zijn ze ook wel gewoon leuk.

Ben jij een verlegen persoon? Dan kan je weleens extraverte personen benijden die precies weten wat ze voelen en geen angst kennen om er direct mee naar buiten te komen. Ze schreeuwen, huilen en bazuinen hun emoties ongegeneerd rond. Of ze nou vrolijk zijn, kwaad, of teleurgesteld, ze zijn een open boek en iedereen kan vervolgens rekening houden met die gevoelens. Ook hun standpunten over alles wat ze bezighoudt zijn voor hun omgeving geen geheim.

Verlegenheid is iets waar je niet zomaar vanaf komt. Je veel in sociale situaties begeven helpt, maar vaak tijdelijk. Verlegenheid typeert je voor een deel, maar is gelukkig maar één van je karaktereigenschappen. Het definieert je niet, maar beïnvloedt wel je identiteit. Er is niks mis mee. Maar het kan handig zijn je er van bewust te zijn dat mensen verlegen vrouwen soms als arrogante vrouwen zien, omdat ze je niet goed in (kunnen) schatten.

Arrogante vrouwen: zo ontdek je ze!

Vaak zeggen mensen: “Pas op voor de stille types. Die voeren vast iets in hun schild.” Maar kom je een stil persoon tegen, denk dan aan het volgende: als je ze beter leert kennen zul je snel ontdekken dat ze geen arrogante vrouwen zijn, maar gewoon verlegen, en eigenlijk heel leuk!

Ze is geen prater, maar wel een goede luisteraar

We onderschatten de waarde van goed luisteren. Luisteren is, in tegenstelling tot horen, een verworven vaardigheid. Hoe meer we het oefenen, hoe beter we erin worden. Verlegen mensen horen je niet alleen, maar luisteren vaak intensief en kunnen daar goede conclusies aan verbinden.

Ze is niet bang, maar wel voorzichtig

Een verlegen persoon denkt drie keer na voordat ze haar bijdrage levert aan een conversatie. Dat doet ze niet omdat ze niet gelooft in wat ze zegt, maar omdat ze zich afvraagt of anderen wel op haar mening of verhaal zitten te wachten. Als ze denkt dat haar bijdrage het gesprek niet verder brengt, houdt ze haar gedachten liever voor zich.

Ze bekritiseert je niet stilletjes, maar is gewoon stil

De verlegen luisteraar wil niet gemeen zijn, ze neemt gewoon graag alles uit haar omgeving in zich op. Veel situaties kunnen overweldigend zijn voor een timide persoon. Stil zijn is dan de enige manier om zich op haar gemak te voelen. Dan knikt en lacht ze liever vriendelijk, dan mee te moeten praten.

Ze deelt haar gedachten niet, maar denkt wel na

Natuurlijk hebben verlegen mensen ook (interessante) gedachtes, ze worden alleen vaak niet uitgesproken. Deze mensen zijn als een spons, die alles in zich opnemen. Sterker, ze hebben vaak interessante gedachten. Laat iemand merken dat je geïnteresseerd bent en wees verrast over wat hij of zij te vertellen heeft!

Ze is niet suf, maar wel nieuwsgierig

Omdat de verlegen mens weinig zegt, komt ze niet actief over en lijkt het misschien alsof ze niet bij de les is. Maar meestal ligt dat ver van de waarheid. Ze verwerkt alle informatie die binnenkomt in haar hoofd en geeft alleen de hoogst noodzakelijke feedback.

Verlegen mensen voeren dus niets in hun schild, maar zijn gewoon wie ze zijn, stil en verlegen. Ze zijn niet dom, ze zijn niet hooghartig of zelfingenomen, omdat ze alles binnenhouden. Jammer dat mensen direct een oordeel klaar hebben als ze iemand ontmoeten die niet zo spraakzaam is. Want zet je je vooroordelen aan de kant en ken je ze eenmaal goed, dan zijn ze vaak helemaal niet zo verlegen meer!

Daten als je verlegen bent kan lastig zijn! Maar laat je vooral niet weerhouden om op date te gaan! Met deze aanwijzingen kun je gewoon op date gaan!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X