Geluk Vrouwen

De beste quotes van iconische vrouwen

vrouwen, iconische vrouwen, quotes, citaten, Internationale Vrouwendag, Plekk, datingapp
Geschreven door Redactie

Vandaag is het weer Internationale Vrouwendag. We willen daarom wat krachtige quotes van bekende, ambitieuze vrouwen met je delen om onze strijd voor gelijkheid te inspireren.

Michelle Obama

De vrouw van de vorige president van de Verenigde Staten is tevens een rolmodel voor veel vrouwen, voorstander voor armoedebestrijding, goede voeding en gezondheid en een mode-icoon.

Succes gaat niet over hoeveel geld je verdient, maar hoeveel verschil je maakt in het leven van anderen.

Ik ben een voorbeeld van wat mogelijk is als meisjes vanaf hun geboorte liefde en zorg uit hun omgeving ontvangen. Ik werd omringd door buitengewone vrouwen, die me leerden over stille kracht en waardigheid.

Emma Watson

Deze 28-jarige Britse actrice is vooral bekend door haar rol in de Harry Potterfilms. Daarnaast schonk ze laatst een miljoen Britse pond aan een nieuw fonds dat is opgericht voor slachtoffers van seksueel misbruik, in het kader van #metoo en #timesup.

Het gaat niet om de afwezigheid van angst, maar om het overwinnen ervan. Soms moet je doorgaan en vertrouwen hebben.

Margaret Thatcher

Deze “Iron Lady” was 11 jaar lang de eerste vrouw van Groot Brittannië. Een harde tante, maar ze had een aantal goede quotes.

Als je wilt dat iets gezegd wordt, vraagt het een man. Als je wilt dat iets gedaan wordt, vraag het een vrouw.

De haan kraait wel, maar het is de hen die de eieren legt.

Diane von Furstenberg

Deze Belgische modeontwerpster werd aanvankelijk bekend door haar huwelijk met een Duitse prins, maar nu is ze vooral bekend van haar beroemde wikkeljurk.

Ik heb nooit een vrouw ontmoet die niet sterk is, maar soms komt het er niet uit. Dan is er plotseling een tragedie en dan komt haar kracht pas naar boven. Mijn tip: gebruik die kracht voordat de tragedie er is.

Jij bent de enige die de sleutels bezit naar jouzelf. Jij hebt het paspoort in handen naar je eigen geluk.

Madonna

The “Queen of Pop” is niet alleen maar entertainer, ze is ook een geslepen zakenvrouw, schrijver en filantroop.

Ik ben hard, ik ben ambitieus en ik weet precies wat ik wil. Als ik daarom een bitch ben, okay.

Als ik honger heb, eet ik. Als ik dorst heb, drink ik. Als ik iets te zeggen heb, zeg ik het.

Maya Angelou

Deze in 2014 overleden Amerikaanse schrijfster, zangeres, burgerrechtenactiviste en hoogleraar las bij de inauguratie van president Clinton op zijn verzoek haar gedicht ‘On the Pulse of Morning’ voor.

Ik hou ervan om een meisje erop uit te zien gaan om de wereld bij de lurven te pakken. Het leven is een bitch. Je moet erop uitgaan en kick ass.

Een wijze vrouw wil niemand tot vijand zijn en een wijze vrouw weigert om slachtoffer te zijn.

Amelia Earhart

Amelia was de eerste vrouwelijke piloot (en de tweede ooit) die over de Atlantische Oceaan vloog, in een tijd (1932) dat dat onmogelijk leek voor vrouwen.

Vrouwen, evenals mannen, zouden moeten proberen het onmogelijke te doen. En als ze falen zou dat een uitdaging voor anderen moeten zijn.

Het moeilijkste is het besluit om iets te doen, daarna draait het gewoon om vasthoudendheid.

Anita Roddick

Anita Roddick is de oprichter van The Body Shop. Haar bedrijf was een van de eerste die het testen op dieren verbiedde en die eerlijke handel promootte in derde wereldlanden.

Als je denkt dat je te klein bent om een impact te hebben, probeer dan maar eens te gaan slapen met een mug in je kamer.

Diana Ross

Oprichtster en leider van de band The Supremes, een enorm populaire groep die concurreerde met The Beatles. Ze plaveide de weg voor andere Afro-Amerikaanse artiesten.

In plaats van naar het verleden te kijken, stel ik mezelf over 20 jaar voor. Ik probeer te zien wat ik nu moet doen om daar dan te komen.

Je kunt niet gewoon gaan afwachten tot iemand je die gouden droom brengt. Je moet erop uit gaan en het zelf doen.

Judy Garland

Judy Garland was een geliefde Americaanse filmactrice en zangeres. Ze was een van de tien grootste vrouwelijke sterren van de Amerikaanse film.

Wees een eersteklas versie van jezelf, geen tweedeklas versie van iemand anders.

Zou het niet geweldig zijn als we allemaal een beetje aardiger tegen elkaar zouden zijn, een beetje liefdevoller, met een beetje meer empathie. Misschien zouden we elkaar dan een beetje meer mogen.

Ayn Rand

Deze Russisch-Amerikaanse romanschrijfster en filosofe schreef enkele controversiële boeken. Ze pleitte voor het laissez-faire kapitalisme.

Als je het niet weet moet je niet bang worden, maar leren.

De vraag is niet wie me dingen gaat laten doen; de vraag is wie me gaat stoppen.

 

Bekijk ook de derde aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X