Geluk Vrouwen

Hoe word ik serieus genomen?

datingapp, macht, Plekk, serieus, serieus genomen, vrouwen, ik word niet serieus genomen, hoe word ik serieus genomen, serieus nemen
Geschreven door Redactie

Er zijn momenten in ons leven dat we serieus genomen willen en moeten worden. Je wilt een huis kopen en gaat de onderhandelingen in, je discussieert met een oom over een politiek issue dat je hoog zit, je wilt een auto kopen, je wilt je collega’s overtuigen van jouw visie of je wilt een lening afsluiten voor je eigen bedrijf.

Let op je gedrag

Mensen moeten geloven wat je over te brengen hebt en geloven dat jij in staat bent om iets te doen. Het kan best lastig zijn om serieus genomen te worden en tegelijkertijd gezien te worden als een vriendelijk en betrouwbaar persoon. Dit kun je bereiken door niet alleen te letten op wat en hoe je iets zegt, maar ook door je gedrag.

Mannen worden als leider gezien

Er zijn vrouwen die meer macht proberen uit te stralen door zich mannelijk te kleden.
Mannen worden sneller serieus genomen, omdat mannen eerder geassocieerd worden met macht en dominantie. Zelfs vrouwen blijken mannen onbewust als machtiger te zien dan vrouwen. Vrouwen moeten er harder voor werken om als serieuze gesprekspartner beschouwd te worden, het gaat niet zo automatisch als bij mannen. Die hebben soms juist het tegenovergestelde probleem: wanneer ze graag willen dat iemand anders de leiding neemt dan lukt dat niet. Zij worden automatisch als de leider gezien.

Voel je prettig in je kleding

Er zijn vrouwen die meer macht proberen uit te stralen door zich mannelijk te kleden. Ze trekken dan een zakelijk pak aan, dragen hun haar kort en zijn terughoudend met sieraden en make-up. Andere vrouwen hebben een tegenovergestelde tactiek en kleden zich overdreven sexy. Ze hebben daarmee het idee mannen makkelijker te kunnen verleiden om met hun mening mee te gaan. Vaak ook worden sjaaltjes en sieraden ingezet om status mee aan te geven. Maar het is allemaal niet nodig, zolang je met je kleding niet teveel uit de toon valt (en dus opvalt). Kleed je dus niet te slonzig, niet te sexy, niet te mannelijk en niet te apart, en zorg dat je je prettig voelt in de kleding die je draagt. Die kleding mag best vrouwelijk zijn en hoeft echt geen fortuin te kosten.

Wie wordt de leider?

Uit een recent onderzoek blijkt dat mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten binnen een paar minuten een onderlinge machtshiërarchie hebben aangebracht in hun hoofd. Deze machtshiërarchie ontstaat onder anderen door geslacht (mannen hoger in de hiërarchie dan vrouwen), ras (blanken hoger) en lichaamshouding. De eerste twee kunnen we niet veranderen, maar op je lichaamshouding kun je letten en die kun je ook aanpassen. Daarnaast zijn er nog twee factoren die van invloed zijn. Snel van stemming wisselen heeft een negatief effect op het beeld dat mensen van je hebben. En als je iemand bent die constant grappen maakt heb je ook minder kans om beschouwd te worden als iemand waar anderen op kunnen rekenen.

Straal zelfverzekerdheid uit

Lichaamshouding blijkt dus een grote rol te spelen als het gaat om hoe serieus je genomen wordt. Wil je macht uitstralen, neem dan een open houding aan (armen en benen niet gesloten, niet over elkaar), neem ruimte in (hangt samen met een open houding) en ga niet zitten friemelen (spelen met je haar, met je pen, je sieraden, enz). Daarbij is het ook belangrijk dat je zelfverzekerd loopt, staat, zit en praat.

Wees niet te bescheiden

Als we het hebben over wát je zegt zorg dan dat je niet te bescheiden bent, maar zeg wat je op je hart hebt. Sterke vrouwen zijn niet passief, maar laten van zich horen.

Controle over je gevoelens

Neem jezelf en je emoties serieus tijdens het gesprek. Wanneer je sterke gevoelens hebt die met het gespreksonderwerp te maken hebben, dan is het goed om ze te uiten. Doe dat uiteraard wel op een respectvolle manier als je zelf gerespecteerd wilt worden. En laat je niet léiden door je gevoelens, maar zorg dat je ze onder controle hebt. Misschien blijken anderen die gevoelens ook te hebben of begrijpen je gesprekspartners je beter als je kunt uitleggen hoe jouw gevoelens van invloed zijn op jouw visie.

Wees jezelf

Accepteer jezelf zoals je bent en probeer tijdens het gesprek niet teveel met jezelf bezig te zijn. Zorg dat je zelf gelooft wat je zegt, dan kom je ook geloofwaardig over. Overdrijf niet en ga geen leugens verkopen. Probeer ook geen rol te spelen, want dat komt ook niet sterk over. Mensen voelen dat aan.

Leef je in

Probeer je in te leven in je gesprekspartners, daarmee zullen jullie eerder op één hoogte komen te zitten.

Als je deze tips in gedachten houdt kun je zelfverzekerder en krachtiger over komen en daardoor wordt je gegarandeerd serieuzer genomen. serieus genomen serieus genomen serieus genomen

Dit artikel is ook zeker interessant voor jou: “In 5 stappen beter voor jezelf opkomen!“.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X